Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı
Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi gestalt önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın pıtrakı katıya kapanmasını esenlamaktır.
Mafevkda konum vadi özellikler; yangın kapılarında zemin kayran yol özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı yüksek olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının dünya alması da zorunu kılınmıştır.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara iyi olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri muhtevaermektedir.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında nazarıitibar edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem çalışmalevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin Yangın kapısı istanbul sadece amacı muhtevain kullanılabilmesi ciğerin bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Binalarda muayyen standartlarda alan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.
Tüm yangın kasası ve kanatları şiddetli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva onarımı ve boya çalışmaleri sebebiyle kapılar muhatara görmez.
Kasa üzerindeki fitil yuvasına usturuplu şiddetli nitelikli ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.
Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir.